Сабақтың мақсаты:
Білімділігі:
а) Студентерге қамырдағы қуырылған балықтың дайындау әдісін
үйрету.
Дамытушылығы:
б) Студентерді өз бетінше ізденуге дағдыландыру, олардың ой-өрісін
дамыту, әсемдік сезімі, өз көзқарастарын айтып жеткізуге дамыту.
Тәрбиелігі:
ә) Жауапкершілік, эстетикалық талғамдылыққа, ұқыптылыққа,
іскерлікке, бірін-бірі сыйлауға, еңбек қауіпсіздігі және азық-түліктерді өңдеу,
әзірлеу ережелерін және сапасына қойылатын талаптарды орындауға
тәрбиелеу;
Сабақтың әдісі: Сұрақ-жауап, баяндау, өз бетімен жұмыстану, топтық
жұмыс.
Сабақтың түрі: аралас сабақ
Пәнаралық байланыс: тамақ дайындау технологиясы, азықтық
өнімдердің тауартануы, жабдықтау, калькуляция
Сабақтың материалдық-техникалық жабдықтары: өндірістік үстелі,
кәрлендер, апаздық пышақтар, арнайы тақтайлар.
Сабақтың жабдықталуы: Технологиялық карталар, компьютер,
слайдтар топтамасы.
Қолданылған әдебиеттер: Оқулық Г. Бесімбаева «Аспаздық»,
И.Самсаев, Н.Оспанова «Тағам даярлау практикумы» «Сборник рецептур».
Оқу-өндірістік жұмыстың нысандары: «Аспаздық» оқу зертханасы
Қамырдағы қуырылған балық
Полная версия материала