Пән/модуль сипаттамасы КМ 10 «Өндірістік егістер мен биологиялық өнімнің күйін анықтау». Бұл модуль жұмыс нәтижелілігін, өндірістік егістер мен биологиялық өнімнің күйін бағалауға қажетті дағдылар мен білімдерді сипаттайды. Модульді зерделеу нәтижесінде білім алушылар: өндірістік егістердің күйін бағалау мен биологиялық өнімді есепке алу әдістерін меңгереді. |
|
Қалыптастырылатын құзыреттіліктер – Формируемые компетенции: - Өндірістік егістер мен биологиялық өнімнің күйін анықтайды және жұмыс барысында өнімді жинау тәсілдері мен мерзімдерін анықтау. - Орындалған далалық жұмыстардың сапасын бағалау (топырақты өңдеу, егістерге күтім жасау, жинау және басқалары). - Өнімді жинау мерзімдері мен тәсілдерін қолдану. - Өнімді жинау, өнімді бастапқы өңдеу және оны сақтауға қою туралы жұмыстарды ұйымдастыру. |
|
Пререквизиттер - - Далалық егістік дақылдарының биологиялық ерекшеліктері мен морфологиялық –анатомиялық құрылысын жіктеу. - Негізгі ауыл шаруашылығы дақылдарын өсіру технологиясын қолдану. - Ауылшаруашылық дақылдарын егіп өсіру бойынша технологиялық карталарды құрастыру. - Ашық және жабық алаңда көкөніс дақылдарын өсіру. - Озық технологияны пайдалана отырып астық ,бұршақ тектес және майлы дақылдарды өсіруді жүзеге асыру. |
|
Постреквизиттер Алынған білім келесі кәсіби құзыреттіліктерді қалыптастыру үшін қажет болады. - ауыл шаруашылық дақылдарының пестицид себу нормаларын анықтауды; - орындалған далалық жұмыстардың сапасын бағалауды үйренеді. |
|
Оқытуға қажетті құралдар, жабдықтар Оқулық, интерактивті тақта, кестелер, диаграммалар, үлестірме материалдар Необходимые средства обучения, оборудование |
|
Оқытушы туралы ақпарат: Дюсенов Багдат Кожмухамматович Контактная информация преподавателя (ей): |
|
Т.А.Ә. (болған жағдайда) Ф.И.О. (при его наличии) |
|
|
Өндірістік оқыту мен кәсіптік практика бойынша оқу жұмыс бағдарламасы «Өндірістік егістер мен биологиялық өнімнің күйін анықтау»
Полная версия материала